"Ik heb de leukste vrouw van de wereld"

Hans van der Ploeg

Ik heb de leukste vrouw van de wereld
Vorig verhaal Volgend verhaal

Makelaars? Bestaan die straks nog? Jazeker! Maar onze rol verandert drastisch. The next generation huizenkopers is niet honkvast. Waar we vroeger bouwden aan vermogen en zekerheid, is tegenwoordig flexibiliteit leidend. Mijn zoon bijvoorbeeld wil vandaag in Groningen wonen en over drie maanden in Dubai om een jaar later tijdelijk te landen in Shanghai. Makelaars hoeven niet meer vraag en aanbod bij elkaar te brengen, daarvoor hebben we internet. De niéuwe makelaar begeleidt en ontzorgt het huisvestingproces. Mensen leven hectisch; werk, gezin en sociaal. De nieuwe makelaar faciliteert dat iemand op het juiste moment, op de juiste locatie en voor de juiste prijs een plek heeft om te wonen. Daarin moet je ver gaan: doe vooral het onverwachte voor je klant. Een mooi voorbeeld is een jonge gast die begon met een laptop en een bestickerde scooter. Hij woonde nog thuis en garandeerde 24/7 toewijding aan zijn klanten. Ik ben hem gaan volgen op social media en zag op de gekste tijdstippen interessante berichten voorbij komen. Hij faciliteerde zijn klanten daadwerkelijk 24 uur per dag. En deed het onverwachte. Dat loont.

“Want ik heb de leukste vrouw van de wereld”

Wat in mijn persoonlijke leven onverwacht zou zijn? Een vrije dag met mijn vrouw, want ik heb de leukste vrouw van de wereld. Wij rijden naar Schiphol en hebben geen idee waar we naar toe gaan. In mijn rugzak zit een goed boek en mijn mobiel.

Hans, directeur bij VBO makelaar

Vorig verhaal Volgend verhaal
Top